maandag 18 december 2017 10:30

Grootste overwinning ooit tegen Anderlecht

Een historische overwinning werd het zondagmiddag tegen Anderlecht. Liefst 5 keer trilden de netten voor Club, het beste resultaat uit 82 thuiswedstrijden tegen de Brusselaars. We blikken terug op de stats uit de wedstrijd.

Ref Delferière floot een rustige wedstrijd in Brugge. Het was nog maar de eerste keer dat een wedstrijd tussen beide teams met Delferière als scheidsrechter in het voordeel van Club Brugge besloten werd.

 

Club zit nu aan 38 zeges op 82 thuismatchen tegen Anderlecht. Het won 6 van zijn 10 laatste thuismatchen tegen Anderlecht, maar nooit werd het zo’n ruime winst. Al 4 keer eindigde de partij op 4-0, 5-0 werd nog nooit gehaald.

 

Door de winst heeft Club nu 13 punten voorsprong op Anderlecht, een record sinds de invoering van de Play-Offs. Charleroi, de dichtste achtervolger van Club, liet ook punten liggen tegen Genk en volgt op 8 punten van Blauw-Zwart.

Grootste overwinning ooit tegen Anderlecht
Grootste overwinning ooit tegen Anderlecht

Als we enkel naar de terugronde kijken, die nu 4 speeldagen ver is, is Club ook hierin leider met 10 punten, even veel als Gent.

 

Voor Vormer was het opnieuw een topnamiddag. Een assist in de eerste helft en een goal in de tweede, de Nederlandse kapitein was belangrijk tegen Anderlecht. En dat begint een traditie te worden, want het is nu al de derde thuiswedstrijd op rij tegen Anderlecht waarin Vormer tot scoren kwam. Hij zit nu aan 4 doelpunten tegen de Brusselaars, slechts 6 spelers doen beter in de geschiedenis van Club. Qua assists spreken de cijfers voor zich: 15 stuks pronken er nu naast zijn naam.

 

Ook Abdoulay Diaby staat in die lijst, hij zit eveneens aan 4 goals tegen Anderlecht na zijn 2 treffers op slag van rust. Samen met Emmanuel Dennis is de Malinees nu topschutter van Club.

 

Ook de uitzonderlijke reeksen blijven verder gaan: 71 thuismatchen op rij gescoord in de competitie, 40 thuismatchen op rij ongeslagen in de competitie. Dit seizoen won Club alle 10 zijn thuismatchen in de competitie, sinds de invoering van de Play-Offs deed niemand beter.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in