Visual menu

zondag 18 april 2021 21:00

Hans Vanaken: “In de tweede helft kon het alle kanten op"

Hans Vanaken bracht Club 2-1 voor in de tweede helft, maar toch kon het pas in het slot van de wedstrijd afstand nemen van Moeskroen. Blauw-Zwart won uiteindelijk met 4-2 en sluit de reguliere competitie af met zestien punten voorsprong.

“Het was een match waar Moeskroen de resultaten vanop het ander veld in de gaten hield. Ze moesten op een gegeven moment alles op alles zetten om hier te winnen of toch zeker een punt te pakken. Ze zetten een extra spits erbij, gaan ballen pompen en dan valt hij een paar keer goed. Langs onze kant twee keer hetzelfde, twee keer een corner die goed valt. Het was een rare tweede helft. De eerste helft hadden we wel controle, alleen iets te weinig tempo om hun verdediging open te breken. Maar in de tweede helft kon het alle kanten op en viel het geluk op het einde aan onze kant.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Club bouwde door deze zege een bonus op van acht punten. “Het doel was om de drie punten te pakken en toch met acht punten voorsprong de Play-Offs in te gaan. Als we in januari de stand bekeken en nu zien dat we zestien punten voorsprong hadden, dan had iedereen daarvoor getekend. Natuurlijk hadden we graag de matchen tegen Antwerp en Anderlecht gewonnen. Al bij al acht punten voorsprong is een mooie bonus in de Play-Offs.”

 

Anderlecht sluit als laatste ploeg aan in de Champions Play-off. “We kunnen daar een revanche nemen. Het zijn altijd leuke matchen tegen Anderlecht. Alleen is het jammer dat het zonder publiek is, dat zou het nog mooier maken. Hoe sterker de tegenstander, hoe beter de matchen zijn en hoe hoger we ons niveau kunnen tillen. Mij maakt het niet zoveel uit wie erbij is.”

 

Binnen twee weken gaat Club voluit voor de zeventiende titel. "Er is geen speciale voorbereiding. Nu is het een week om wat mentaal en fysiek rust te pakken. De week erna is het weer vol voorbereiding voor de match die gaat komen. We weten wel nog niet tegen wie. Ik heb geen favoriet om tegen te openen, daar denk ik nog niet aan. Het is wel nodig om ons niveau terug op te krikken. We beseffen dat het vandaag niet onze beste wedstrijd was. Het is tijd om samen op training dat niveau weer op te krikken." (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in