Visual menu

vrijdag 10 september 2021 23:30

Hans Vanaken: “In deze wedstrijd zat alles wat we nodig hadden”

Hans Vanaken legde de wedstrijd in een definitieve plooi na de rust en de Rode Duivel bevestigde zijn niveau van de laatste week. Club creëerde nadien nog een pak kansen, maar enkel Noa Lang kon nog scoren en legde de eindstand vast op 3-0.

“Een plezante avond en een goede reactie na de uitmatch op Gent. Iedereen verwachtte daar een reactie op, dit was de perfecte avond daarvoor. We namen de match in handen, plaatsten hoge druk, met veel beweging en veel voetbal. We creëerden veel kansen, in deze wedstrijd zat alles wat we nodig hadden. Zo zie je dat je tegenstanders als Oostende veel pijn kunnen doen. Het enige wat we misschien missen, is meer doelpunten maken. We hadden twee weken om ons voor te bereiden, de match op Gent was ook een teken om vandaag scherp te beginnen. Als je op 1-0 kan komen en dan die rode kaart erna, dan is het zaak om voor die tweede te gaan en door te duwen voor meer doelpunten. Als we scherper zijn in de zestien, kunnen we nog meer doelpunten maken.”

 

Club startte met twee nieuwkomers in de basis en die toonden zich meteen. “De transferperiode is er om extra kwaliteit te gaan halen. Die is er gekomen, nu moet je elke match top zijn om je plaats af te dwingen of om je plaats te houden. De nieuwkomers speelden een goede wedstrijd en dat komt alleen ten goede van de groep.”

 

Hans Vanaken kan tevreden terugblikken op deze wedstrijd en zijn periode bij de Rode Duivels. “Ik heb een goede week achter de rug. Twee keer gestart en beslissend kunnen zijn daar. Dat geeft veel vertrouwen naar de volgende weken toe en het is leuk om terug te komen als je gespeeld en gepresteerd hebt. Het is positief om alle drie dagen te spelen om terug in dat ritme te komen. Ik ben blij dat ik terug ben en ook hier beslissend kon zijn.”

 

Woensdag komt PSG over de vloer met wellicht enkele grote namen in de basis. “We hebben al eens sterren over de vloer gehad, nu zijn het er nog wat meer. Eigenlijk zijn dit de matchen waar we niets te verliezen hebben. We moeten die goed voorbereiden, het zal een andere match zijn dan vandaag. Het zal veel meer zonder bal zijn, we moeten gewoon ons ding doen. Een goed Club Brugge laten zien die er vol voor gaat om iets te proberen te halen. Een match moet altijd gespeeld worden, maar je hebt altijd een kans tegen zo’n ploegen. We moeten het klein procentje voor een resultaat proberen te grijpen. We proberen er een goed niveau er tegenover te zetten. Het zijn net deze matchen waarvoor je voetballer geworden bent.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in