donderdag 23 december 2021 23:45

Hans Vanaken: “De 3-1 was een mentale tik voor hen”

Club kon zich dankzij een 4-1 overwinning tegen OH Leuven plaatsen voor de halve finale van de Beker van België. Hans Vanaken legde met een rake vrijschop helemaal op het einde de 4-1 eindstand vast.

“Het werd zoals verwacht helemaal geen makkelijke klus voor ons”, aldus het Brugse nummer 20. “Leuven speelde met heel veel mensen achter de bal en probeerde er via snelle counters uit te komen. In de eerste helft hadden we heel veel balbezit, maar vonden we heel moeilijk een gaatje in de bezoekende verdediging. Desondanks bleven we geduldig zoeken en was het Charles die met een rake kopbal de opening vond. Uiteindelijk ga je nog met 2-0 rusten na het doelpunt van Eder en ga je toch enigszins gerustgesteld naar de kleedkamer.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Na de pauze duurde het tot na de aansluitingstreffer van Leuven vooraleer de Brugse motor weer op gang kwam. “Ja, dat klopt inderdaad”, vertelde Hans verder. “Eigenlijk was het maar goed dat we vlug konden tegenscoren en toen zag je wel dat de bezoekers een mentale tik hadden gekregen. 4-1 is een mooie uitslag, al zal dat tegendoelpunt wel op Simon zijn maag liggen.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in