Hans Vanaken: “Dit veld liet geen goed voetbal toe”

Na de match uitte Hans Vanaken vooral zijn onvrede over het veld. Het was daardoor onmogelijk om vlotte combinaties op de mat te leggen en daar ergerde de Gouden Schoen zich duidelijk aan.

Text: 

“We moesten te veel met lange ballen spelen omdat het veld niet toeliet om anders te voetballen. Dat is jammer. De twee beste ploegen van dit moment stonden tegenover elkaar en dan is het spijtig dat er niet gewoon gevoetbald kan worden. Dit had nochtans een mooie match kunnen opleveren. We waren niet zo goed gestart, maar hebben ons dan heel goed herpakt. We konden hier een slag slaan, maar 1-1 is uiteindelijk een heel goede uitslag. Zij moesten immers absoluut winnen en wij niet. Een gelijkspel hier is niet verkeerd. Op donderdag moeten we gewoon winnen en dan hebben we er een heel goede seizoenshelft op zitten.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Vanaken vond niet dat de midweekmatch tegen Anderlecht Club parten speelde. De groep is volgens hem fysiek heel sterk en dat benadrukt hij ook in zijn reactie. “Ik kon die extra meters nog wel aan. Het is niet dat de match van donderdag zo’n invloed had op ons. Het is wel zo dat het veld het ons fysiek moeilijker maakte, maar we hielden goed stand ondanks dat we ons gebruikelijke spel niet konden spelen. Ik was niet vermoeider dan de spelers van Gent.”

 

Club kreeg nog wel enkele kansen op de 1-2, maar kon ze benutten. De aanwezige journalisten opperden dat Club Brugge met een efficiënte spits wel had kunnen winnen. “Of we een nieuwe spits nodig hebben? Dat vind ik niet. Dennis en Diatta waren gevaarlijk en Tau heeft de afgelopen weken goed gespeeld, maar nu iets minder. De coach heeft dat dan opgelost door De Ketelaere te brengen. Percy hoeft nu geen vertrouwenscrisis te krijgen. Hij is nog steeds heel goed bezig.” (JDN)

Related articles