Hans Vanaken: “Eerste helft was heel goed"

Halfweg de eerste helft kopte Hans Vanaken raak op aangeven van Emmanuel Dennis. De Gouden Schoen effende zo het pad voor een knappe 1-2 zege op het veld van Racing Genk.

Text: 

“De eerste helft was heel goed, zo hoort het ook te zijn. We zetten goed druk, hadden balbezit en vonden de ruimtes. Zo kwamen we terecht 0-1 voor. Dan moet je proberen om er nog eentje bij te duwen voor de rust. Zeker als je de totale controle en dominantie hebt. De tweede helft zijn we dan slecht begonnen. Meteen die strafschop tegen, ze missen die. Dan denk je dat je daar vertrouwen uit put, maar we bleven te slap en we wonnen geen tweede ballen meer. Genk kwam terug in hun spel en dat leidde weer tot een volgende strafschop. Na de 1-1 liep het terug meer fifty-fifty. We kregen meer controle en we wonnen duels. Het lukte daarna nog om opnieuw te scoren uit een stilstaande fase. Dat is toch een wapen van ons. We hebben veel kopkracht in de ploeg en dan is het goed dat we daarop scoorden.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Club kende wel een dipje in de tweede helft. “Misschien dat onderbewust de mindere competitiestart in ons hoofd zat gedurende die tweede helft, maar als ploeg hebben we genoeg vertrouwen om terug recht te staan. Dit zijn ook dezelfde spelers die vorig seizoen goed speelden. Op basis van die eerste helft moeten we na de interlandbreak de volgende weken zo doorgaan.” (KN)

Related articles