Hans Vanaken: “Fysiek en mentaal sterker”

Hans Vanaken zette met twee assists voor Denswil en Dennis Blauw-Zwart al vroeg op weg naar de overwinning.

Text: 

"Het was opnieuw een grote match, na die tegen Dortmund. Ideaal om het na onze mindere resultaten weer recht te zetten en druk te zetten op de rest. Het was een beetje een ander systeem. We brachten aanvallend vermogen in de eerste helft, terwijl Standard geen kans kreeg. We zetten hen goed onder druk, wetende dat beide ploegen midweekmatchen hadden. We toonden ons fysiek en mentaal sterker  dan de tegenstander. In de tweede helft was het kwestie van de match zakelijk uit te spelen en zorgen dat je in het eerste kwartier geen tegengoal pakt. Die kopbal was hun grootste kans, maar Ethan redde perfect. Woensdag was het defensief veel werk, vandaag wilden we hetzelfde doen gekoppeld aan aanvallend werk. We hadden Standard in de greep, ze kwamen niet in een positie waar ze gevaarlijk konden zijn. Nu moeten we vrijdag in Beveren hetzelfde doen."

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Er komt sowieso tot aan de winterstop nog een snelle opeenvolging van wedstrijden aan. "Er komt inderdaad nog een stevige periode aan. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan tot het einde van het jaar, dus we moeten elke dag fysieke en mentale rust pakken waar mogelijk en dan vol gas gaan tot Nieuwjaar. Het staat nu goed en daar bouwen we op verder. Het was een belangrijke dag voor het klassement, dus ik ben blij dat we wonnen. We doen een goede zaak en komen zo weer dichter bij de top. Ook Europees overwinteren we en we spelen nog een wedstrijd thuis tegen Atlético Madrid. We willen ook daar een resultaat halen en ons ding doen zoals de voorbije matchen in Champions League. Intussen staan we niet meer onder druk voor die derde plek."

 

Vanaken speelde tegen Standard opnieuw een prima topper. "Ik ben blij om de assists te geven. De eerste was een corner, die kan er altijd in gaan. Bij de tweede zag ik Dennis gaan. Ik voelde dat Luyindama zijn benen zou open zetten en speelde de bal er door. Dennis viel nadien wel terug uit maar Ngonge verving hem goed. Die jongen moet nu gewoon rustig zijn ding doen zoals bij de beloften. Ik probeer hem wat te helpen op defensief vlak, maar hij deed het goed als vervanger van Dennis." (KN)

Related articles