dinsdag 24 november 2020 23:45

Hans Vanaken: “Geen schande om hier te verliezen”

Hans Vanaken zag dat Dortmund wel hun momenten greep om Club met 3-0 huiswaarts te sturen. Club probeerde wel, maar kon geen aanspraak maken op meer.

“Dit Dortmund schat ik wel heel hoog in", aldus de Limburger. "Het is één van de beste ploegen in Europa. De momenten die ze kregen, maakten ze af. Ze hebben een spits lopen die blindelings scoort. De eerste echt goede kans die hij kreeg, schoot hij meteen binnen. In het begin trapte hij nog wel een voorzet voorlangs, maar dat was heel moeilijk. Daarna kwam hij alleen voor de keeper en dan is het bijna altijd bingo bij hem. Daarna was het achtervolgen en dan laat je soms ruimte. Dat is dodelijk tegen zo’n ploeg. Uiteindelijk zijn ze gewoon heel goed. Het is geen schande om hier te verliezen, maar soms heb je het gevoel dat je er wel tegen kunt voetballen. Dat er mogelijkheden zijn om te spelen. We kunnen niet zeggen dat we ons best niet deden. We hebben geprobeerd en we kregen nog de eerste kans met Michael. Als hij daar kon scoren, dan weet je nooit wat er in die wedstrijd nog kan gebeuren. Zo’n momenten moet je pakken in de Champions League tegen deze ploeg en dat hebben we niet gedaan. Daarna kwam die eerste goal van hen en zag je dat ze enorm sterk en rustig kunnen voetballen. Dortmund pakte dan op het goede moment hun kansen en maakte deze af. Het is heel moeilijk om daartegen te spelen.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Volgende week moet Club winnen met het oog op een Europese overwintering. “Volgende week wordt het heel belangrijk om die derde plaats veilig te stellen. We hebben in Zenit getoond dat we ze kunnen kloppen. We moeten met dezelfde ingesteldheid het veld op. Dan hopen we dat we in Lazio nog voor die tweede plaats kunnen knokken.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in