Hans Vanaken: “Hadden de match al eerder moeten beslissen”

Hans Vanaken besliste de wedstrijd met een kopbaldoelpunt, maar de middenvelder miste op slag van rust wel een strafschop. Club pakte zo een zuinige maar verdiende overwinning.

Text: 

“We hadden een goede start: na twintig seconden stonden we al alleen voor de keeper. Je kon het je een stuk gemakkelijker maken door die goal te maken, maar die momenten hebben we vandaag een beetje te weinig gepakt. Net voor de rust had je de kans met een penalty om 2-0 te maken, om de match op slot te doen en ik miste hem. Na de rust kreeg Ruud een grote kans om die tweede treffer te maken en die misten we ook. Die momenten die we konden pakken om de match dood te doen, die lieten we liggen. We hadden wel de controle over de wedstrijd, maar maakten te vaak de verkeerde keuzes in de laatste zestien meter om het helemaal te beslissen. Nu was het oppassen voor die ene counter of een schot dat binnen kon vallen. Dat is het enige wat we ons kunnen verwijten dit seizoen, dat we veel matchen niet snel genoeg op slot deden. Op het einde zijn het de drie punten het belangrijkste zijn en die hebben we weer.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

De Gouden Schoen zit intussen aan negen treffers. “Ik ben tevreden met die goal. Oké, een penalty kan gemist worden. Ik moet die eens herbekijken, ik denk dat ik die niet goed genoeg in de hoek stamp. Dat kan gebeuren. Ik kan beslissend zijn met het hoofd, wat ik al een paar keer deed. Ik probeer mijn ding te doen, veel scoren en er mogen nog wat assists bij. Als het zo blijft door gaan, ben ik tevreden. Het maakt voor mij niet uit of het met het hoofd, de voet of de knie is. Zolang ze maar binnen blijven gaan. Ik draai een goed jaar, ik ben er tevreden mee. Het loopt vlot en we hopen dat zo te houden. Als je al mijn doelpunten bekijkt, zitten er veel bij uit voorzet. Dat is niet altijd met het hoofd, ook ballen die achteruit komen in de zestien. Maar wie precies scoort maakt me niets uit. De drie punten zijn het belangrijkste.”

 

Woensdag is er het bekertreffen tegen KV Oostende. “We spelen heel veel matchen. Woensdag staat er al een bekermatch op het programma. We spelen nu twee wedstrijden per week. Gewoon elke match presteren en proberen beslissend te zijn. Die beker is belangrijk voor ons. Club Brugge zijnde wil je zo lang mogelijk op alle fronten meestrijden: competitie, beker en Europees. Op veel vlakken hebben we al goede dingen getoond en woensdag willen we terug door gaan. Het is een doel om die beker te winnen.” (KN)

Related articles