Hans Vanaken: “Heb het gevoel dat we klaar zijn”

Hans Vanaken zorgde na een dik uur spelen voor de gelijkmaker vanop de stip. De Limburger is tevreden over de voorbereiding van Blauw-Zwart en kijkt vol vertrouwen uit naar de eerste competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren.

Text: 

“Het is leuk om terug voor eigen publiek te spelen en sfeer te hebben in het stadion. Het was een aangename match met een goede tegenstander. We hebben het prima gedaan, ideaal voor ons. We voelen dat het beter gaat elke week. In de voorbereiding was het wel aanpassen aan de nieuwe automatismen en de nieuwe looplijnen die de trainer van ons verwacht. Vandaag speelden we tegen de sterkste tegenstander van voorbereiding en het liep beter en beter. We creëerden kansen uit de pressing die we willen brengen. Als je de tegengoals bekijkt, dan zie je dat het vermijdbare tegendoelpunten zijn. Bij de eerste moest Eduard (Sobol, nvdr) op zijn benen blijven staan, dan kon de speler niet veel doen. Maar hij zette de tackle in, maakte een fout en het was penalty. Bij de tweede tegentreffer was het balverlies van Mats (Rits, nvdr) bij een laterale bal, waardoor Sporting Lissabon meteen kon omschakelen en scoren. Maar goed, ik heb ze liever vandaag tegen dan volgende week. Ik heb alvast het gevoel dat we klaar zijn. Het was een goede test vandaag en de coach kan tevreden zijn. Zowel qua inzet als qua voetbal.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Met David Okereke loopt er een nieuwe spits vooraan en de Nigeriaan maakte meteen een goede indruk. “Het is een spits met veel kwaliteiten", aldus Vanaken. "Hij heeft snelheid en scorend vermogen. Hij had vandaag wel pech in de afwerking. Hij heeft goede voeten, kan een bal afleggen en kan koppen. Hij kan zeker een verdediging pijn doen. Hij is hier nog niet lang, maar ik zie het wel goed komen met hem.“ (KN)

Related articles