Hans Vanaken: “Heel belangrijke zege met het oog op zondag”

Net als de volledige Clubfamilie kon Hans Vanaken zijn vreugde na de 2-1 winst tegen Salzburg amper verbergen. De Brugse Gouden Schoen was duidelijk tevreden met de Europese winst van zijn ploeg.

Text: 

“Uiteindelijk was het opnieuw een enerverende wedstrijd”, aldus de Brugse middenvelder. “En dan vooral omdat we na een redelijk goede start van de wedstrijd plots zomaar op achterstand kwamen te staan. Die lange bal bracht onze verdediging in verlegenheid, waardoor Ethan (Horvath, nvdr) plots in niemandsland kwam te staan en geklopt werd door een mooie lobbal. Heel vervelend natuurlijk om op die manier achter te komen. En dan denk je natuurlijk onvermijdelijk aan de vorige wedstrijden en de manier waarop we nogal wat punten verspeelden.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

“Gelukkig konden we in de tweede helft de bakens alsnog verzetten en zagen we opnieuw het Club Brugge zoals het eigenlijk altijd zou moeten zijn. Namelijk met druk naar voor, goed de flanken gebruiken en met de steun van onze supporters konden we Salzburg alsnog onder druk zetten. Ik voelde net zoals mijn ploegmaats dat ze te pakken waren en dat hebben we uiteindelijk kunnen doen met twee knappe doelpunten. Van 0-1 naar 2-1 is mentaal zeer zeker een boost. Dit is dan ook een heel belangrijke overwinning met het oog op komende zondag.” (FDC)

Related articles