Hans Vanaken: “Het team straalt vertrouwen uit"

Hans Vanaken speelde opnieuw een sterke wedstrijd. De Gouden Schoen kopte Club Brugge na tien minuten op voorsprong en dirigeerde Blauw-Zwart daarna naar een ruime 4-0 zege tegen AA Gent.

Text: 

“Het was een verdiende overwinning. Gent speelde ook wel goed en ze hadden hun kansen. Maar we hebben een keeper die veel pakt en het lukte om terug de nul te houden. De 4-0 is een groter verschil dan dat het op het veld was. Een fel begin gaf alvast de groep energie. Als je dan nog eens vroeg scoort, krijg je vertrouwen en dat nam hun geloof weg. We hadden een 4-4-2 verwacht met een ruit op het middenveld. Gent paste zich echter aan. Dat is een teken dat ze respect hebben voor ons en dat we het goed doen. Uiteindelijk hebben ze in de tweede helft toch zo gespeeld, maar het kalf was al verdronken. Het was belangrijk om deze te winnen om dan met een goed gevoel de interlandbreak in te gaan.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

De Limburger scoorde al na tien minuten met een rake kopbal. “Ik kreeg de bal perfect op het hoofd. Ik zette mijn kop ertegen en de bal ging goed binnen. Het was al een kwaliteit van mij om kopbalgoals te maken. Nu heb ik er iets meer dan normaal, maar het is niet zo dat ik er speciaal op train.”

 

Club lijkt momenteel een geoliede machine. “Het team voelt zich goed en straalt vertrouwen uit. Er werd de voorbije maanden hard gewerkt om het systeem op punt te krijgen en het loopt momenteel vlot. We hebben nog geen verliespartij en dat proberen we zo lang mogelijk vol te houden. Maar het kan nog altijd beter. We scoren nu elf doelpunten in drie wedstrijden, maar we blijven er aan werken. Een match is nog anders dan een training. Bepaalde spelers hebben dat goaltje nodig om zich goed te voelen. We staan bovenaan het klassement. We tonen zo dat we de beste zijn en willen daar nog blijven staan tot eind dit seizoen.” (KN) 

Related articles