Hans Vanaken: “Het zat bij enkele fases echt niet mee”

Hans Vanaken zag zijn week met een domper eindigen. Na de gewonnen Gouden Schoen woensdag, startte Club met een nederlaag in 2019.

Text: 

“De tegengoal viel op corner. Het was hun eerste bal in de box en die valt binnen. Dan weet je tegen zo’n ploeg dat het moeilijk kan worden. Charleroi is verdedigend ingesteld en dan is het lastig om de openingen te vinden. Het was vandaag ook niet onze beste wedstrijd en bij vele fases zat het niet mee. Een bal op de lat en op de paal en voor mij was het ook honderd procent penalty. Ik had nochtans een goed gevoel voor de match. We vonden wel een paar keer de opening en op het einde had je nog een kans voor Wesley. Aan de linkerkant kwamen ze vaak met drie, vier man om alles dicht te zetten. Ik heb volle gas gegeven en gepoogd het team te helpen. Als die bal van Clinton in de eerste helft binnen gaat, dan is het iets anders. Het is nu weer werken naar volgende week toe.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Charleroi kwam wel enkele keren gevaarlijk opzetten. “We waren vaak in de aanval en zij speculeerden op de counter. Dan kom je vaak man op man te staan en krijg je gevaarlijke situaties, maar dat risico namen we. Tien punten is de kloof nu, dat kunnen we niet meer veranderen. Woensdag was het een mooie avond voor Club Brugge, maar donderdag was het al terug focus op de match van vandaag. Het was ook geen enkel probleem om de knop om te draaien. Volgende week is het terug aanknopen met winst en zien dat de kloof niet groter wordt. We moeten gewoon naar onszelf kijken en zelf wedstrijden winnen. We zien wel waar Genk punten laat liggen.” (KN)

Related articles