Hans Vanaken: “Het zit momenteel allemaal wat tegen”

Doelpuntenmaker Hans Vanaken gaf na de match zijn visie op het gelijkspel en baalde dat Club niet met de drie punten huiswaarts kon keren.

Text: 

“We kunnen niet tevreden zijn met dit resultaat. Het eerste halfuur was niet goed genoeg, toen was STVV scherper. Maar na de 1-0 begonnen we het beter te doen en scoorden we snel de 1-1 Het derde kwart was beter, waren wij dominanter en valt de 1-2 ook nog. In de tweede helft kropen we dan iets te fel naar achter en slikken we een domme goal. Eigenlijk moet je hier winnen.” Dat STVV goed voetbalde in eigen huis, was voor Vanaken ook niet noodzakelijk een probleem. “Je moet kunnen afzien. Het kan gebeuren dat je compact moet spelen. Da’s geen schande, dan moet je goed staan. Ze konden wel schieten van afstand, maar grote kansen waren er niet echt. De manier waarop die 2-2 valt is lachwekkend, terwijl de 1-0 dan weer een fout van ons is. Het is jammer, maar het gebeurde vandaag.”

Vanaken gaat voor een schot
Vanaken gaat voor een schot

Zelf kreeg Vanaken een grote kans op de gelijkmaker net voor de strafschop, maar hij schoot van dichtbij over. “Je vraagt je wel af, hoe kan je die nu missen? Gelukkig ging de herkansing er vanop de stip in.” Club kon nu al enkele matchen niet meer winnen. “Voor mij is er niets aan de hand, maar ’t is natuurlijk vervelend. Je wil resultaten binnen halen. Tegen Waasland-Beveren en Monaco was de zege telkens binnen handbereik, maar het zit momenteel allemaal wat tegen. Goed, dinsdag is er al een nieuwe match, we moeten ons daar op richten.”

Related articles