Hans Vanaken: “Match kon alle kanten op gaan”

Hans Vanaken scoorde net voor rust de 2-1 na een mooie actie met Vormer. Zijn goal bleek uiteindelijk de beslissende treffer te zijn in de topper tegen Anderlecht.

Text: 

“Dit was een goede zege", aldus Vanaken. "We zijn goed gestart, zetten meteen pressing en scoorden uit de tweede corner. Daarna gaven we het initiatief echter weg. Ze hadden geen grote kansen, maar ze vonden de vrije man en maakten gelijk, waardoor het voor ons herbeginnen was. Vanaf minuut vijfendertig namen we opnieuw het commando over en konden we opnieuw scoren. Het was belangrijk om met die 2-1 de rust in te gaan. De tweede helft kon beide kanten op. Ze dreigden vanop afstand en bij ons was de laatste bal niet goed. Het was dus een open topper die alle kanten op kon. We hebben ervoor gestreden en het resultaat over de streep getrokken. Al hadden we meer moeten scoren. Dennis kon enkele ballen beter afleggen en in de tweede helft waren er nog kansen in de zestien. Ook van mij, ik had eigenlijk moeten schieten in plaats van afleggen. Daarin moeten we strenger en efficiënter zijn. Maar we winnen en dat is belangrijk. Belangrijk maar niet beslissend. Hierop kunnen we weer verder bouwen om beter te worden. Het is goed voor het vertrouwen want je wil thuis niet verliezen. Anderlecht was goed op dreef en bij verlies sloegen ze een kloofje. En dat mag niet te groot worden, kijk maar naar vorig seizoen."

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Gisteren kreeg Club te horen dat Wesley uiteindelijk toch kon spelen. “Een speler als Wesley is belangrijk voor ons. Hij werkt en weegt op een verdediging. Je kan de bal kwijt bij hem. Hij is een complete spits en die hebben we zeker nodig. Hij trainde alvast goed en was er klaar voor. Gelukkig waren het maar twee matchen dat we hem moesten missen. Het is moeilijk om zo’n type te vinden. En met Rezaei erbij hebben we iemand die werkt en loopt. Hij benut de ruimtes en is dus ideaal rond Wesley. Hij is een goede spits, dat weten we al van bij Charleroi. Ik ben blij dat hij erbij is, van voor zit het alvast goed.” (KN)

Related articles