Hans Vanaken: “Na de rust het systeem omgegooid”

Hans Vanaken had een voet in het eerste doelpunt en kon zelf ook scoren in de tweede helft. Jammer genoeg keurde de VAR het doelpunt af wegens voorafgaand buitenspel.

Text: 

“Tuurlijk is dat jammer. Blijkbaar was er voorafgaand buitenspel. Het is wel een verdiende overwinning. In de eerste helft hadden we de bal maar te weinig mogelijkheden om te scoren. We kwamen niet in hun zestien. Na de rust was er wel beweging, meer diepgang en kwamen de kansen er. Het kon gerust 0-3 of 0-4 zijn, maar het was ook opletten voor hun counters. Na de rust hebben we het systeem omgegooid en schakelden we over naar het spelsysteem van vorig seizoen. Het is moeilijker voor de tegenstander om dan na de rust terug aan te passen. We winnen vandaag en zetten terug een stap naar voor in het klassement. Dat was het belangrijkste.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Woensdag volgt al de eerste wedstrijd in de Champions League tegen Galatasaray. “We hopen op een goed resultaat zoals vorig jaar. Het is meteen een belangrijke, want we willen winnen. Vanaf nu gaan we kijken wat ze kunnen, waar ze goed in zijn en waar ze te pakken zijn. Het is het beste voetbal in de wereld en het is leuk om daar deel van uit te maken. In Europa moet iedereen honderd procent zijn om resultaat te halen. Galatasaray heeft ook genoeg kwaliteiten in huis om het ons moeilijk te maken. Woensdag dus volle gas gaan en we zien wel wat het wordt.” (KN)

Related articles