Hans Vanaken: “Negentig minuten beter dan dit Antwerp”

Faris Haroun kleefde als een magneet op Hans Vanaken, waardoor de Limburger geen centimeter ruimte kreeg. In het slot van de wedstrijd bewees de Gouden Schoen wel opnieuw zijn waarde door met een knappe stifter de wedstrijd te beslissen.

Text: 

“Het is niet vanzelfsprekend dat je tien à vijftien kansen krijgt tegen dit Antwerp. We hadden de match al eerder in een beslissende plooi moeten leggen, maar het is 1-0 en dat is het belangrijkste. In de eerste helft was de laatste bal niet altijd goed en maakten we vaak de verkeerde keuzes. In de tweede helft liep het beter en scoorden we. De bal kwam van rechts en Siebe speelde me perfect vrij. Ik trap naar doel, maar of hij binnen was is niet duidelijk. Mijn gevoel was dat hij binnen was. Ik protesteerde, de scheidsrechter floot en hij werd niet afgekeurd door de VAR. Nu is het eens in ons voordeel, maar er waren ook al veel zaken in ons nadeel. Op het einde compenseert dat allemaal wel. De enige manier om deze discussie te voorkomen, is doellijntechnologie. Misschien moeten ze maar kijken of dit kan ingevoerd worden. Zo ben je honderd procent zeker. Ik kwam niet zo veel aan de bal, maar het is niet de eerste keer dat Haroun man op man tegen mij speelde. Toch kon ik scoren en beslissend zijn, misschien heeft hij dan zijn job niet zo goed gedaan. We verdienden in elk geval om te winnen. We waren negentig minuten beter dan dit Antwerp. Zij kregen gewoon niets klaar.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Door de verliespunten van de voorbije weken begon er al kritiek op te borrelen, maar dat zorgde niet voor onrust in de groep. “De drie gelijke spelen konden evengoed drie winstmatchen zijn. We maakten ons geen zorgen. We zijn vol gas blijven geven. Het vertrouwen bleef, maar we leerden ook uit die wedstrijden. Tegen Kortrijk bijvoorbeeld zijn er fouten gemaakt bij de tegendoelpunten. Vandaag tegen Antwerp was het iets meer een vechtwedstrijd en de groep reageerde daar goed op. We hielden tegen Charleroi en hier tegen Antwerp terug de nul. Dit was een match waar we de tegenstand verder konden wegzetten. We willen elke wedstrijd winnen en proberen met zoveel mogelijk voorsprong de Play-offs in te gaan. We bekijken het match per match en we trainen daar hard voor. Er komen nog veel wedstrijden aan. De titel is het hoofddoel, maar we hebben ook nog de beker en de Europa League. Genoeg motivatie alvast in elke competitie.” (KN)

Related articles