Hans Vanaken: “Onze missie is geslaagd”

Hans Vanaken keerde terug naar het team waarmee hij dik vijf jaar geleden zijn debuut maakte in eerste klasse. De Limburger speelde niet zijn beste wedstrijd, maar was wel erg blij met de Brugse driepunter.

Text: 

“Het was de bedoeling om 2018 goed af te sluiten en met een overwinning terug naar Brugge te keren. En die missie hebben we vandaag tot een goed einde kunnen brengen. We zijn zeer tevreden met de zege in wat voor ons een fantastisch jaar is geweest. Je weet dat deze match moest gespeeld worden, maar dit was zeker niet de match teveel. Tegen een ploeg die de punten hard nodig heeft, weet je dat het niet gemakkelijk zou zijn. Zij speelden met het mes op de keel maar we hebben uiteindelijk die match zeer volwassen uitgespeeld.  Uiteindelijk hebben we vooral genoeg kansen gehad in de tweede helft om deze match af te maken. Dus ik denk dat het wel verdiend is dat we hier vandaag gewoon winnen. De laatste wedstrijden waren de resultaten misschien iets minder maar de balans dit jaar was gewoon goed en volgend jaar moeten we gewoon proberen dit aan te houden. Dan is het gewoon de toekomst die telt.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Aangezien Ruud Vormer op de bank begon, mocht Vanaken opnieuw de kapiteinsband aantrekken. “Dat is een keuze van de trainer. Het was moeilijk om na de match van zondag veel vervangingen te doen. Langs de andere kant is Ruud wel de kapitein dus is het een zeer moeilijke keuze voor de trainer. We moeten die keuze gewoon respecteren en Ruud was uiteindelijk beslissend. We hebben genoeg kwaliteit in de groep en dan heeft de bank gewoon het verschil gemaakt. In het begin van het seizoen zaten zijn statistieken misschien wat tegen, maar wat hij doet is nog steeds hetzelfde hoor. Ruud is iemand die belangrijk is en die we nodig hebben en die zijn kwaliteiten door en door kent. Gewoon iemand die er altijd voor gaat, infiltreert en zoals vandaag gewoon het verschil kan maken.”

 

Natuurlijk kon ook een vooruitblik op de Gouden Schoen niet uitblijven. “Ik ga nu eerst genieten van mijn vakantie en daarna volgt de stage. Er is dus niet veel tijd om over na te denken. Ik ben er nog niet mee bezig, maar ik heb er persoonlijk gewoon een goed jaar opzitten. Ik heb een constant niveau gehaald en kan goede statistieken voorleggen. Die Gouden Schoen kan daarvoor een beloning zijn, maar je weet natuurlijk nooit wat de stemmers gaan doen.” (MDK)

Related articles