dinsdag 13 augustus 2019 22:45

Hans Vanaken: “Op de juiste momenten geprikt”

Hans Vanaken kon deze keer niet scoren, maar had wel opnieuw een belangrijk aandeel in de kwalificatie. De Gouden Schoen blikte bovendien al vooruit naar de volgende ronde.

“Het was een slopende wedstrijd met een goed resultaat. Het was heel warm en we begonnen niet goed aan de partij. We slikken meteen een tegengoal, iets wat we absoluut wilden vermijden. Langs de andere kant wisten we ook dat we bij een eigen doelpunt er goed voor zouden staan. Vijf minuten voor rust maken we dan die belangrijke treffer. Dat was het ideale moment want je zag bij Kiev het geloof wegzakken. Bedoeling was het eerste kwartier van de tweede helft zonder tegendoelpunt door te komen, maar dan krijgen we toch opnieuw snel een goal tegen. We hebben er goed op gereageerd door de wedstrijd meer onder controle te nemen en hebben zelf op de juiste momenten geprikt. Dat was de sleutel om hier vandaag een goed resultaat neer te zetten.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

De Limburger was uiteraard tevreden met de kwalificatie, maar hield beide voeten stevig op de grond. “We zijn blij dat we doorstoten naar de laatste voorronde, maar eerst staat nog de competitiewedstrijd tegen Eupen op het programma. Nu is het belangrijk om twee dagen goed te recupereren om die partij goed aan te vatten. Het is belangrijk om iedere keer opnieuw te focussen op de volgende match. Het is leuk dat we deze ronde overleefd hebben tegen een toch wel héél goede tegenstander. Volgende week wacht ons de volgende uitdaging met LASK Linz en dan gaan we hetzelfde proberen te doen dan we in deze twee matchen hebben gebracht.” (VM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in