Visual menu

zaterdag 2 maart 2019 23:45

Hans Vanaken: “Puntenverlies Genk gaf ons een extra boost”

Hans Vanaken trapte de elfmeter binnen die de drie punten opleverde voor Club. Blauw-Zwart kon de vele kansen ervoor niet verzilveren, maar de Gouden Schoen kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar.

“Het had al eerder gespeeld moeten zijn. In de eerste helft hadden we veel balbezit, maar was het tempo niet hoog genoeg. We speelden tegen een ploeg die laag in blok stond. Dan moet je snel weten te scoren om het je gemakkelijk te maken. We hebben geprobeerd om openingen te forceren, maar het was wachten tot die bal goed viel. Er waren wel een aantal mogelijkheden waardoor je 2-0 kan voorstaan. Maar zolang het 0-0 blijft, hebben zij vertrouwen in een goede afloop. In de tweede helft lag het tempo veel hoger. We kwamen op voorsprong en daarna was het zaak om het vast te houden. Het laatste kwartier ging het ook wel achteruit bij ons.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Club nadert nu tot op zes punten van de leider. "Voor we het plein opkwamen, wisten we dat we konden naderen tot op zes punten. Dat was al een extra boost om te winnen. Maar we moeten vooral naar onze eigen matchen kijken en daarna zien wat Genk doet. We hebben de kloof kleiner gemaakt en dat was ook het doel een paar weken terug toen ze elf punten voor stonden. Voor ons is dit alleen maar goed. Dit geeft vertrouwen. Genk domineerde lang de competitie, maar nu zitten ze in een periode waar ze punten laten liggen. We kunnen daar nu van profiteren."

 

Het niveau van Club zit duidelijk in stijgende lijn. “De laatste wedstrijden zetten we veel druk en spelen we vooruit. In balbezit geef je de verdedigers ook ademruimte en rust. Gewoon druk zetten en het publiek meenemen. Met dat alles samen creëer je een tempo dat fantastisch is in de competitie. Dan is het mooi om vandaag te winnen van STVV, een goede ploeg met een stevig blok dat terecht in Play-off 1 zal staan. Nu moeten we naar Eupen. Dat is altijd een lastige verplaatsing, dus het is zaak om het daar goed aan te pakken.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in