zaterdag 2 november 2019 23:45

Hans Vanaken: “We hadden de match volledig onder controle”

Dankzij een strafschopdoelpunt van Hans Vanaken en een rake kopbal zat Club Brugge al vroeg op rozen tegen KV Kortrijk. De middenvelder onderstreepte andermaal zijn uitstekende vorm.

“Snel scoren is heel belangrijk in deze matchen. Zo moet de tegenstander wat meer naar voor komen en komt er meer ruimte om te voetballen. Hoe langer die 1-0 uitblijft, hoe meer vertrouwen de tegenstander krijgt en hoe moeilijker het is om openingen te vinden. Na die 1-0 hadden we de match onder controle en bij momenten lieten we iets te veel balbezit aan Kortrijk. Maar daar hebben ze niet veel mee gedaan. In het midden van de eerste helft werd het 2-0, wat ons op rozen zette. In de tweede helft was het zoeken naar die derde om het helemaal af te maken. Die bleef wat uit. We hadden nochtans mogelijkheden om die te maken. Dan kwam de assist van Siebe (Schrijvers, nvdr) op David (Okereke, nvdr), die het goed afmaakte. Daarna was het rustig uitvoetballen.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Met twee doelpunten was Vanaken alweer beslissend. “Ik ben graag beslissend voor de ploeg. Acht doelpunten heb ik nog nooit gehad in deze fase van de competitie. Daar mag het niet stoppen natuurlijk. Gewoon hetzelfde doen de volgende weken en we zien wel waar het eindigt. Op dit moment loopt het goed en dat wil ik vasthouden.“

 

Woensdag volgt de topper tegen PSG. “Dat wordt een moeilijke match, want we weten dat er veel kwaliteit is bij PSG. We gaan nu de volgende dagen kijken hoe we dit het best gaan aanpakken en dan zien we wel. We hebben niets te verliezen, enkel maar te winnen. We proberen het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Ze verloren dit weekend in de competitie, dus misschien willen ze net iets goed maken. We zorgen gewoon dat we ons op het einde van de match niets te verwijten hebben. Het zijn allemaal spelers met enorm veel kwaliteiten, dus je moet de hele ploeg in de gaten houden.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in