Hans Vanaken: “We kregen de ruimte om te voetballen”

Jubilaris Hans Vanaken scoorde zijn vierenzeventigste treffer in zijn 250ste match voor Club. Prima statistieken voor de Brugse middenvelder en meteen ook zijn vierde doelpunt dit seizoen.

Text: 

“We hadden een lastige wedstrijd verwacht en de coach had ons gewaarschuwd voor verschillenden zaken. We weten dat Zulte een ploeg is die altijd wil voetballen en hun spel spelen. Dat betekent ook dat er altijd ruimtes voor ons komen. Zulte is een ploeg waarbij het alles kan zijn, maar soms hebben ze ook een offday zoals vandaag. Het begint met de owngoal, dat is pech voor hen. Vanaf dan is het voor ons. We kregen ruimte om te voetballen en we hadden lopende mensen. Normaal spelen ze redelijk op offside, dat was vorig jaar toch het probleem. Daar werd op gehamerd, maar dat was deze keer niet het geval. Michael liep altijd goed en we hadden mogelijkheden om te infiltreren. Dan zie je dat het makkelijk kan gaan.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Naast zijn kopbalgoal gaf de Gouden Schoen ook een prima assist aan Charles De Ketelaere. “Ik onderschepte de bal van de keeper en ging door tot aan de achterlijn. Ik zag dat Deschacht achter mij kwam. In de kluts bleef het leer in mijn voeten en de verdedigers van Zulte gokten dat ik de bal zou terugleggen naar Michael. Maar ik zag Charles komen en kon hem makkelijk bedienen aan de verste paal." (KN)

Related articles