donderdag 17 december 2020 23:15

Hans Vanaken: “We maken het af met drie mooie doelpunten”

Hans Vanaken zag Club in het laatste half uur de bovenhand nemen tegen KV Mechelen. Blauw-Zwart scoorde nog driemaal waardoor het uiteindelijk nog een ruime zege werd.

“Het was een verdiende zege op basis van de wedstrijd en de kansen", aldus de Brugse gelegenheidskapitein. "Buiten die ene mogelijkheid waar we op achterstand konden komen, maar die Mata heel goed van de lijn wegwerkte. In de eerste helft hadden we ook genoeg kansen met bijvoorbeeld Diatta die alleen op doel afging. Daar moesten we al scoren. Uiteindelijk maken we het wel af met drie mooie doelpunten.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Hans Vanaken kreeg in zijn tweehonderdste match voor Club twee prima kansen om te scoren, maar doelman en paal stonden in de weg. “Ikzelf kreeg twee kansen die op zich niet slecht waren. Met die kopbal kon ik niets meer doen. De bal ging naar de grond in het zijnet, dus heel goed gepakt van de keeper. Bij die tweede raakte ik het leer goed met links en die ging tegen de paal. Het was een periode waar de bal net niet binnen wilde. Uiteindelijk winnen we en dat is voor mij het belangrijkste. Tegen een laag blok is het de bedoeling om in die eindzone de bal in een-twee tijden te spelen en door te lopen. Diatta geeft de bal aan mij en liep door, ik kon die in één tijd meegeven en hij werkte hem rustig af. Daarna hetzelfde met Okereke die gaf hem in één tijd door aan Rits, liep door en maakte hem fantastisch af. Dat is de beweging die we nodig hebben in het laatste stuk om een verdediging die laag staat te ontwrichten. Dat lukte twee keer fantastisch.”

 

Club heeft nu in het klassement vijf punten bonus op Genk. “We wisten dat we weer een goede zaak konden doen. Genk heeft nu geen match gehad en zo konden we de kloof groter maken. Ze zijn nu verplicht om hun volgende match te winnen om die aansluiting te vinden. Deze zege is in alle opzichten goed voor ons. Goed voor het vertrouwen en weer de nul gehouden. We moeten op dit elan gewoon doorgaan.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in