Hans Vanaken: “We moeten op dit elan doorgaan”

Met een geniale assist op Emmanuel Dennis lag Hans Vanaken aan de basis van de 0-2. De Gouden Schoen dirigeerde Club zo naar een historische zege op Anderlecht.

Text: 

“Het is goed als je in de eerste uitmatch meteen de winst kan meepakken. Thuis moet je alle matchen winnen en buitenshuis zoveel mogelijk punten sprokkelen. We wisten dat Anderlecht vorige week een klap had gekregen in Genk en dat ze vandaag een reactie wilden tonen. Tijdens de eerste helft hebben we ze goed kunnen vastzetten en hadden we het overwicht. Na 25 minuten wisselde Anderlecht van systeem en was het een beetje zoeken voor ons. In de tweede helft was er geen druk meer van ons. We weten dat spelers als Kums, Trebel en Verschaeren graag de bal hebben en dat hadden we eigenlijk moeten vermijden, want zo kwamen ze meer in hun spel. Gelukkig konden we standhouden en verdiend de drie punten pakken.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Dankzij deze zege nadert Club tot op een punt van Genk. “We hebben nu 6 op 6 en gaan absoluut voor de titel. Racing Genk heeft al een fantastisch jaar gehad en zij zijn ook nog steeds favoriet. Maar het is aan ons om hen onder druk te zetten, en daar zijn we nu goed mee begonnen. We komen nu op 1 punt en willen natuurlijk zo snel mogelijk over hen springen in het klassement. Genk blijft een ploeg die het goed doet. Afgelopen dinsdag hadden ze gelijk kunnen spelen op Antwerp of zelfs winnen. Je ziet dat in elke match alles mogelijk is. Gisteren won Standard bijvoorbeeld op een diefje in Gent, zonder goed te spelen.”

 

Maandag volgt al de volgende topper, thuis tegen Standard. “Iedereen weet dat dat een gevaarlijke ploeg is in de Play-Offs. Soms weet je ook niet wat je van hen mag verwachten, het is een beetje alles of niets, maar het is te hopen dat we tegen Standard ook hetzelfde kunnen doen als wat we tegen Gent deden. Er is nu een kloofje tussen de eerste drie en de vierde in het klassement, maar in de Play-Offs kan het snel gaan: twee matchen op rij verliezen of gelijk spelen en andere ploegen kunnen weer dichterbij komen of uitlopen. Dat zijn gewoon de Play-Offs. Voor ons komt het er nu op aan om op dit elan door te gaan.” (SS)

Related articles