Hans Vanaken: “We waren volledig baas”

Na de vroege achterstand dwong Club een resem kansen af, maar het was wachten op een penalty van Hans Vanaken vooraleer Blauw-Zwart gelijk kon maken.

Text: 

“Het was eigenlijk niet nodig om het zo spannend te houden”, aldus de Gouden Schoen. “Na dat vroege openingsdoelpunt waren we volledig baas. We kregen zeker vijf open kansen, maar scoren lukte niet. Tijdens de rust zeiden we om vol door te gaan en dat lukte ook. Na de 1-2 hadden we ook nog een derde doelpunt moeten scoren. We moesten in de omschakeling een man meer creëren en de ruimtes benutten, maar jammer genoeg lukte het niet om het al eerder af te maken.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Toen scheidsrechter Lardot voor de tweede keer naar de stip wees, gunde Vanaken de penalty aan Wesley. “Het is belangrijk voor een spits om doelpunten te maken. Wesley had al drie maand niet meer gescoord en zoiets kan wegen op een jonge speler. Als ploegmaat moet je elkaar soms iets gunnen. Vandaar mijn beslissing om hem de penalty te laten trappen. Ik hoop dat dit doelpunt hem deugd doet en vertrouwen geeft.” (SF)

Related articles