donderdag 19 januari 2023 23:15

Hans Vanaken: "Alweer onnodig puntenverlies"

Blauw-Zwart kwam niet verder dan een punt op het veld van Stayen en bijgevolg was captain Vanaken logischerwijs ontgoocheld.

“Ik ben niet tevreden met dit punt,” stak een zichtbaar ontgoochelde Vanaken de teleurstelling niet onder stoelen of banken. “We hebben, net zoals vorige zondag, het doelpunt weggegeven. Dan wordt het moeilijk om te winnen natuurlijk.”
Blauw-Zwart domineerde de eerste helft, maar tijdens de tweede liep het stroever. “We kregen te weinig kansen in de tweede helft. Tot aan hun helft deden we het goed, maar rond de zestien was het te weinig om het verschil te maken. Het veld was moeilijk bespeelbaar, heel hard en glad, maar we hadden meer moeten doen met de ruimte die ze lieten.”
“Je verliest hier alweer onnodig punten. Je merkt na de 1-1 dat ze hoop en vertrouwen krijgen. Misschien krijgen ploegen dat gevoel tegen ons: ze krijgen dat ene momentje en pakken dat. Dan denken ze aan meer terwijl dat vroeger anders was,” ging hij verder.
Voor de derde competitiematch op rij werd een voorsprong uit handen gegeven. “We moeten stoppen met een bepaalde spanning te creëren rond onze matchen. Voetballend is het al wel beter, maar in de laatste meters moeten we echt kansen creëren en op zoek gaan naar meer,” besloot de kapitein. (EV)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in