Hans Vanaken: "Belangrijk dat we rustig gebleven zijn"

Hans Vanaken kroonde zich met twee doelpunten en een assist tot matchwinnaar. De Gouden Schoen was achteraf uiteraard tevreden met de eerste competitiezege van Club Brugge.

Text: 

"We hadden eigenlijk de hele eerste helft onder controle tot op dat stom moment met die penalty. Het is altijd moeilijk te oordelen of de penalty terecht was of niet, maar ik ga ervanuit van wel. De VAR kan het namelijk duidelijk analyseren en die beslissing moeten we respecteren. Gelukkig bracht die tegengoal ons niet echt van de wijs. We bleven domineren en het is belangrijk dat we rustig gebleven zijn."

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Club speelde al vrij goed voetbal en dat zag ook Vanaken. "Het zijn wat dezelfde automatismen als bij Genk vorig seizoen, maar dat is ook logisch met dezelfde coach. Onder Michel Preud'homme speelden we ook in dit systeem, dus het is mij niet zo vreemd. Uiteraard is het wat aanpassen, maar daar dient de voorbereiding ook voor. We merken dat het steeds beter loopt."

 

Nieuwe spits Okereke pikte ook meteen zijn doelpuntje mee. "Het is een spits die weinig druk ervaart en we zien meteen dat hij kwaliteiten heeft. Hij is nog niet zo lang bij ons, dus het wordt belangrijk om zijn kwaliteiten nog beter te gebruiken. Zo hopen we elke match te kunnen winnen. Vorig jaar hebben we gemerkt dat het heel belangrijk is om elke match enorm gefocust te zijn, want toen hebben we veel kostbare punten laten liggen in de reguliere competitie. Persoonlijk is het vandaag voor mij ook leuk om twee keer te scoren en op die manier beslissend te zijn voor de ploeg. Dat hoop ik ook te zijn Europees tegen Dynamo Kiev, maar eerst focus op de match van volgende week tegen Sint-Truiden." (TM)

Related articles