Hans Vanaken: "Enige belangrijke is nu matchen winnen"

Hans Vanaken was uiteraard ontgoocheld na het gelijkspel tegen Antwerp. De Gouden Schoen betreurde het puntenverlies, maar gelooft wel nog in de titel.

Text: 

"Het spreekt voor zich dat ik ook teleurgesteld ben na deze match. Het was onze bedoeling om het gat met Genk niet groter te laten worden en dat is jammer genoeg wel gebeurd. Onze eerste helft was heel moeilijk, maar in de tweede helft hebben we wat aanpassingen gedaan. Zo kregen we meer grip op het middenveld. Na verloop van tijd pasten zij hun veldbezetting ook aan, waardoor we het naar het einde toe weer lastig kregen om een opening te vinden.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Net als zijn coach vond ook Vanaken dat Club een penalty had moeten krijgen. “In de eerste helft konden we zeker een penalty krijgen na een overduidelijke overtreding. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat de scheidsrechter of VAR hier niet ingrijpen. Voor de tweede week op rij zijn dergelijke belangrijke fases in ons nadeel. Het zit dus wat tegen, maar dat is nu eenmaal voetbal. De realiteit is dat we nu zes punten moeten inhalen en dat zal alleen maar lukken door matchen te winnen. Dat is nu het enige belangrijke en het enige wat ons kan helpen om toch nog die titel te pakken. Uiteraard moeten we ook hopen dat Genk punten laat liggen, maar we geloven er alleszins nog in." (TM)

Related articles