Hans Vanaken: "Goede voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe"

Hans Vanaken brak de wedstrijd open met de 1-0 kort voor de rust en zette zo Club op weg naar zijn vijftiende Supercup.

Text: 

“Dat is waar het vandaag om draaide, die eerste prijs die we konden pakken. Het is weer wennen om te spelen voor inzet na al die oefenmatchen. Het is fijn dat het terug begonnen is en dat we meteen met een prijs konden starten. Het is mooi om die bij te zetten op je palmares, dus het is een match waarvoor je moet gaan. En terug een goede voorbereiding naar het nieuwe seizoen toe. In de eerste helft liep het goed, de tweede was het wat minder na dat tegendoelpunt. In de voorbereiding hebben we al veel gegeven, dus het is wat logisch dat er een dipje was in die tweede helft. We hadden ook de kansen om het eerder af te maken. We gaan nu verder werken naar de eerste competitiematch toe. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik heb een paar openingen gevonden en ben beslissend geweest. Ik heb gewoon gedaan wat van mij verwacht werd.”

Hans Vanaken scoorde de 1-0
Hans Vanaken scoorde de 1-0

Club deed reeds enkele transfers en de nieuwelingen worden goed ingewerkt in het huidige systeem. “Er zijn een zes- of zevental nieuwe spelers bij gekomen. Enkele ervan zijn vandaag gestart of ingevallen. Ze hebben dat goed gedaan. Het is hen nu inpassen in een nieuw systeem, een ander dan ze gewend waren bij hun vorige club. Deze match is het alvast goed gegaan, dus het kan enkel maar verbeteren.”

 

Een van de nieuwkomers is Danjuma, en die maakte meteen een erg goede indruk. “Het is een type Limbombe. Hij heeft een goede actie in huis, hij behoudt het overzicht als hij zijn mannetje voorbij is en hij heeft ook nog eens een goede voorzet in huis. Je kan hem dus goed vergelijken met Anthony.” (KN)

Related articles