Visual menu

woensdag 28 oktober 2020 23:30

Hans Vanaken: "Kansen genoeg om te winnen"

Club haalde een dik verdiend gelijk spel tegen Lazio Roma, al had het evengoed kunnen winnen. Hans Vanaken zorgde enkele minuten voor de rust vanop de stip voor de 1-1. De Limburger is daardoor met vier goals de topschutter van Club Brugge in de Champions League.

“Ik denk dat we vanavond, en dan vooral in de tweede helft, kansen genoeg kregen om ook deze wedstrijd te winnen”, sprak Vanaken enkele minuten na het eindsignaal. “Ondanks hun stug verdedigen vonden we toch enkele gaatjes en jammer genoeg zat het enkele keren niet mee om dat tweede doelpunt te scoren. Op een bepaald moment moet ik de bal over de grond naar Dennis passen en dan heeft hij de bal er maar in te tikken. Maar het moet allemaal zo snel gaan en daardoor neem je af en toe een verkeerde beslissing. Soms komt het op een centimeter aan om al of niet een doelpunt te scoren en vanavond was het een paar keer net niet.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Tegen een Italiaanse topploeg spelen is sowieso al een moeilijke opdracht en bovendien kwam Club al vroeg op achterstand. “Dan wordt het natuurlijk nog moeilijker”, aldus de Brugse Gouden Schoen. “In het begin hadden we het een beetje moeilijk om druk te zetten, waardoor Lazio er enkele keren goed kon uitkomen. Ze zetten goed druk en wisten dan ook nog te scoren, maar we hebben de moed niet laten zakken. We wisten dat ze door hun voorsprong nog lager in blok zouden staan en was het dus aan ons om openingen te proberen vinden. Dan kwam die corner waardoor we de penalty krijgen en komen we vlak voor de rust op 1-1. Na de pauze hebben we hen dan toch wat meer onder druk kunnen zetten, maar bleef het toch altijd opletten voor een dodelijke counter. Simon heeft eigenlijk maar één moeilijke tussenkomst moeten doen, maar voor hetzelfde geld is het 1-2 en staan we hier met lege handen, wat nu gelukkig niet het geval is.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in