Hans Vanaken: "Positieve dingen onthouden"

Door de schorsing van Ruud Vormer droeg Hans Vanaken de aanvoerdersband. De Gouden Schoen had het knap lastig tegen de Fransen, al vond ook hij de score overdreven.

Text: 

"Misschien is 0-5 inderdaad wel wat te zwaar, maar je ziet gewoon dat zij dodelijk efficiënt zijn. Dit is een ploeg van een ander niveau en uit deze match moeten we leren. We probeerden in het begin van de tweede helft op zoek te gaan naar die gelijkmaker, maar op die manier komt er uiteraard ruimte vrij voor hen. Daar hebben ze optimaal van geprofiteerd. Als je ziet dat zij Mbappé op de bank kunnen houden en dan inbrengen, dan zegt dat wel genoeg over de kwaliteit van deze ploeg. Toch vind ik dat we de positieve dingen moeten onthouden en daarop verder bouwen."

Hans Vanaken
Hans Vanaken

De kapitein had ook nog lof voor de jonge Charles De Ketelaere. "Charles heeft het gewoon goed gedaan vandaag. We weten dat hij veel potentieel heeft en dat zien we elke dag op training. Je mag hem echter niet vergelijken met Ruud, want het zijn twee verschillende types." (TM)

Related articles