Hans Vanaken: "Voetballend het verschil gemaakt"

Hans Vanaken speelde opnieuw een sterke wedstrijd op het middenveld. Als bekroning scoorde de Limburger een strafschop, waardoor hij voor de 5-1 eindstand zorgde.

Text: 

"We hebben als ploeg getoond dat we na de mindere resultaten er toch klaar voor waren. We wisten dat het een fysieke wedstrijd zou worden, maar we gingen de duels niet uit de weg. Qua power kwam je misschien te kort, maar we toonden meer inzet dan hen en hebben voetballend het verschil gemaakt. We hebben de kansen goed afgemaakt en collectief een sterke prestatie neergezet. Het was een van de betere wedstrijden van het seizoen. Goed voor het vertrouwen naar donderdag toe. Er was de laatste weken wat kritiek, maar we hielden de drie punten thuis. We kwamen met wat geluk op voorsprong, maar dat heb je soms nodig om een wedstrijd open te breken. Dan moeten zij meer risico nemen en komt er meer ruimte voor ons."

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Dennis speelde tegen Antwerp een belangrijke rol op de linkerflank. "In ons systeem zijn de flanken erg belangrijk. Met Dennis op links gaat het vlot. Hij kan een actie maken, is gevaarlijk met het hoofd en scoort vandaag twee keer. Ik ben blij dat hij op links bij mij in de buurt staat. Misschien ergens niet onlogisch dat hij vijf doelpunten scoort waar ik een voet in heb. Dat zegt misschien wel iets."

 

Van de afwezigheid van de twee geschorsten was er weinig te merken. "De kern is breed genoeg om spelers als Vormer en Denswil te vervangen, ook al zijn dat twee belangrijke spelers. Maar Mats (Rits, nvdr) deed het prima op die plaats en ook Mitrovic deed het goed in de verdediging. Er zijn altijd spelers die klaar staan om geschorsten op te vangen, dus dat is heel positief.” (KN)

Related articles