Hans Vanaken: "We zijn iets te veel achteruit gekropen"

Met een grondscherend schot bracht Hans Vanaken Club al na tien minuten op voorsprong. Daarmee liet hij nog maar eens zien dat hij in een uitstekende vorm verkeert. Zijn doelpunt volstond echter niet voor puntengewin.

Text: 

"We waren nochtans goed gestart en kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Daarna zijn we iets teveel achteruit gekropen en lieten we Charleroi iets te veel aan de bal komen. We zetten niet genoeg druk om het hen moeilijk te maken. Ze konden wel niet veel kansen creëren want we stonden vrij goed. Voor Charleroi speelt het eigenlijk ook weinig rol als je druk zet want ze spelen veel met de lange bal. Het is dan ook moeilijk om tegen hen druk te zetten. Dit waren in elk geval twee vermijdbare tegendoelpunten. Maar ik denk dat we zelf ook iets te weinig gecreëerd hebben en de bal viel op sommige momenten ook niet goed. Dan kan het gebeuren dat je hier verliest. In de tweede helft lag het iets meer open, want net voor de 2-1 konden we zelf op voorsprong gekomen zijn met die bal op de paal. Dan kan je misschien nog met de winst van het veld stappen. De Champions League-match tegen Monaco mag geen excuus zijn, want er zaten toch enkele dagen tussen. Ik voelde mezelf wel goed, maar je weet natuurlijk nooit hoe de rest zich voelt.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

De Limburger kwam ook nog eens terug op het gegeven dat Genk morgenavond zijn voorsprong kan verdubbelen. "Genk kan nu zes punten uitlopen en Antwerp staat nu naast ons, maar er is geen man overboord. Het zijn drie punten die je laat liggen, maar de competitie is nog heel lang. Uiteindelijk kan er nog heel veel gebeuren." (MDK)

Related articles