zondag 24 oktober 2021 16:15

Hans Vanaken: "Wij verdienden hier wel de overwinning"

Na de match kwam doelpuntenmaker Vanaken nog even terug op het verloop van de wedstrijd.

“Als je de ganse match bekijkt, hadden wij eerder aanspraak kunnen maken op de overwinning.” De wedstrijd kende niet veel doelpogingen. “De eerste helft verliep heel gesloten met weinig kansen langs beide kanten. Onze backs stonden wel goed vrij telkens, maar we vonden de opties niet van daaruit iets te creëren. Tijdens de tweede helft hadden we het betere van het spel met enkele kleine kansjes. Als er één ploeg de overwinning had verdiend waren wij het.”
Tijdens de tweede helft probeerde Blauw-Zwart de Antwerpenaren terug te drukken op eigen helft. “Onze loopacties in de tweede helft waren veel beter waardoor er ook meer voorzetten konden komen. Jammer genoeg ging geen van die kleine kansen in doel, net zo min als de bal van De Ketelaere die één op één kwam met Butez.”
Aan het einde van de eerste helft scoorde Vanaken na een corner. “Die bal draaide goed in. Er stonden veel mensen dicht bij elkaar en dan moet je hopen dat de bal goed valt. Hij viel voor mijn voeten waardoor ik hem vrij makkelijk kon binnentikken.”
Na drie gelijke spelen in de laatste vier matchen is er voor Vanaken geen reden tot twijfel. “We speelden gelijk op Anderlecht en Antwerp, twee matchen die nooit de gemakkelijkste zijn en toch halen we telkens een punt. We blijven trainen en werken en dan komen we er wel." (EV)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in