Hans Vanaken wint de Gouden Schoen!

Het is zover. Hans Vanaken wint de Gouden Schoen! Een tweede individuele bekroning na de profvoetballer van het jaar in mei en de hoofdprijs nadat de Limburger in het verleden al 9de, 3de en tweemaal 4de werd. Vanaken kreeg de trofee voor zijn regelmatig uitmuntende prestaties doorheen het hele jaar.

De Rode Duivel eindigde in het eindklassement met 97 punten voorsprong op Mehdi Carcela en mocht zo de 65ste Gouden Schoen de lucht in steken. Naast Vanaken mochten ook Brandon Mechele en Ruud Vormer nog in de top 10 prijken. Voor Blauw-Zwart is het de 13de Gouden Schoen en vooral ook de derde op een rij, een unicum in de geschiedenis van het Stamnummer 3.

 

In 2018 scoorde Vanaken 21 goals en bracht hij ook 21 doelpunten aan. De Limburger hielp Club aan een 15de landstitel en de Supercup en zorgde ook mee voor een prachtige groepsfase in de Champions League. In de competitie was hij om de 110 minuten beslissend en stond hij in heel wat statistieken helemaal bovenaan. De trofee – de derde op rij voor Blauw-Zwart – kreeg hij uit handen van Dries Mertens overhandigd.

 

Proficiat Hans!

Related articles