Visual menu

vrijdag 23 november 2018 23:45

Hans Vanaken: "Woensdag laten zien waar Club voor staat"

Hans Vanaken speelde een ongelukkige wedstrijd tegen Zulte Waregem. De Limburger kreeg enkele kansen om te scoren, maar kende net als heel Club Brugge pech in de afwerking.

“Het was niet goed genoeg van onze kant om nog die match te kunnen omdraaien. We kwamen snel op achterstand via een strafschop. Wij hadden de bal, zij gingen voor de counter en de eerste counter was meteen raak. De tweede counter was dan ook de tweede goal. Dat maakt het niet makkelijk tegen een ploeg als Zulte dat in blok komt spelen en op die counter teert. We waren niet bij machte om dat om te draaien. Zulte stond laag en er was weinig ruimte in de diepte. We probeerden het een aantal keer, maar de laatste bal was telkens niet goed of niet precies genoeg. Die bal op de lat kon de 1-1 zijn en dan was het misschien een andere wedstrijd. Zo zie je dat alles tegen zit. Die derde goal ook, want dat was eigenlijk een owngoal.“

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Het ontbreken van veel spelers was voor Vanaken zeker geen excuus. “We missen veel spelers, vooral flankspelers en mensen die één tegen één het verschil kunnen maken. Maar het mag geen excuus zijn om thuis tegen Zulte Waregem te verliezen. We hebben genoeg kwaliteit om het anders op te lossen, maar het kwam er niet uit. Zondag heb ik dat ook meegemaakt met de nationale ploeg. We hadden vandaag ook de momenten om terug in de match te komen. Die kopbal van mij bijvoorbeeld waar ik onvoldoende aan kon. Kleine dingetjes die het verschil maken en die tegen zaten. De weg is nog lang dit seizoen, zaak is nu naar woensdag toe te werken en laten zien waar Club voor staat." (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in