Herbekijk de persconferentie en de training

Om 16u15 spraken Philippe Clement en Ruud Vormer de pers toe, één dag voor de bekerfinale. "In zo’n wedstrijd zoals morgen kan alles gebeuren. We moeten voor alles klaar zijn, gas geven en die beker pakken", benadrukt onze kapitein. Iets later trainde Club op de mat van het Koning Boudewijnstadion. De training kon een kwartier lang gevolgd worden.

Philippe Clement liet weten dat Club de volledige periode rond corona heel goed heeft doorstaan, maar dat er deze nacht toch vier jongens enkele problemen hebben gehad met de spijsvertering. "Ricca, Balanta, Dennis en Mechele zullen daardoor straks niet trainen. We hopen hen te kunnen recupereren voor morgen", vertelt Clement die enkel met zijn eigen verhaal bezig is. "Wij proberen zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en zoveel mogelijk prijzen te pakken. Het zou de derde keer in de geschiedenis van Club zijn dat die dubbel behaald wordt. Dat is iets heel speciaal. We zijn daar al maanden over bezig met de groep en niet met wat de tegenstander zegt."

 

De coach strooide ook met lof richting Youssouph Badji. "In de eerste maanden dat hij hier toegekomen was waren we meteen positief over zijn ontwikkeling. Hij heeft een blessure opgelopen in het begin, maar heeft zijn karakter laten zien en keihard zitten werken. Hij is een bewegelijke spits, kan tussen de lijnen lopen en meevoetballen. Voor zijn leeftijd heeft hij al interessante dingen laten zien", rondt Clement af.

 

Kort erna trokken de coach en kapitein naar de grasmat van het Koning Boudewijnstadion, want daar stond de training gepland. Het eerste kwartier, waarin een opwarmingsvorm en wat balbezit aan te pas kwamen, kon gevolgd worden via onze livestream. Herbekijk de persconferentie en de training hieronder.

Related articles