maandag 6 januari 2020 22:00

Het dagboek van…Eddie Rob: ‘’10-jarig contract teken ik met ogen dicht”

Hoe vult een staflid van Club Brugge zijn dagen tijdens een stage in het buitenland ? Deze week leggen we elke dag ons oor te luisteren bij één van hen.

Physical coach Eddie Rob kan bij Club Brugge nog geen meubelstuk genoemd worden. Als het echter van hem alleen afhangt, wil hij daar op korte termijn meteen voor tekenen. “Ik houd van stabiliteit in het leven”, zegt Eddie onomwonden.  “Bij deze club mogen werken is een godsgeschenk”, glundert de Ardennees, die ooit in zijn fitnesscentrum in Bastenaken Thomas Meunier begeleidde vooraleer de Rode Duivel naar Jan Breydel kwam. Hij was onder meer ook tien jaar lesgever was bij de Belgische Voetbalbond.

 

Rob is hoe dan ook een bezige bij. Stilzitten is niet aan hem besteed. Zowel in Westkapelle als hier in Doha mag Eddie letterlijk en figuurlijk als ‘een vroege vogel’ worden omschreven. “Het is nu eenmaal mijn ingesteldheid”, verklaart de physical coach, die in 1993 aan de Luikse universiteit zijn Master-diploma op zak stak. “Ik sta iedere morgen tussen 5.30 en 6 uur op en kruip ten laatste om 21 uur in bed. Het is een traditie geworden, want iedere werkdag wil ik zo goed mogelijk voorbereid aan mijn job beginnen. Vooraleer ik er écht invlieg, houd ik in de fitnessruimte mijn conditie op peil.”

 

Twintig maanden geleden verliet Eddie Rob in de hoedanigheid van physical coach Sint-Truiden voor een nieuw avontuur bij blauw-zwart. “Deze beslissing heb ik me nog geen ogenblik beklaagd”, lacht de inwoner van Westkapelle, die dagelijks met de fiets naar het Basecamp rijdt.  “Het is in alle opzichten een verademing bij Club aan de slag te kunnen gaan. De goede samenwerking tussen de technische en medische staff levert zéker zijn vruchten af. Het kan geen toeval genoemd worden dat het blessureleed dit seizoen drastisch werd teruggeschroefd of bijna tot nihil werd herleid. We zitten er dan ook bovenop. Niets ontsnapt aan ons oog. De cijfers van de gps, die elke speler tijdens een training of match op de rug draagt, zijn in dit verband logischerwijze zeer waardevol. Dit toestel vertelt ons bijvoorbeeld welke speler er gas moeten terugnemen. Preventie leidt hoe dan ook naar succes.”

 

Eddie Rob vertelt het allemaal met veel gedrevenheid in zijn stem. Je voelt dat de Ardennees aan zee zijn ‘tweede thuis’ heeft gevonden. “Club is een zeer mooi verhaal aan het schrijven”, zegt Eddie zeer vastberaden. “Alles is voorhanden om het huidige succes te bestendigen. Met mij zo lang mogelijk aan boord ? Een 10-jarig contract teken ik met de ogen dicht. Echt waar.”

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in