Visual menu

woensdag 30 mei 2018 09:45

Het seizoen in cijfers: De goals van het kampioenschap

Ivan Leko stelde zijn manschappen zo op dat iedereen in scoringspositie kon komen dit seizoen en dat Club 127 scoringskansen creëerde. Maar enkele spelers toonden zich dit seizoen héél gretig voor doel. Club heeft liefst 4 spelers die meer dan 10 keer scoorden dit seizoen.

Na een seizoen zonder doelpunten voor Club in de competitie vond ‘Abdou’ zijn beste vorm dit seizoen terug. De Malinees scoorde 15 keer, waarmee hij de topscorer van Club werd in de competitie. Dat is een goal om de 143 minuten!

Het seizoen in cijfers: De goals van het kampioenschap
Diaby scoorde elke 143 minuten een goal!
Het seizoen in cijfers: De goals van het kampioenschap
De halve omhaal van Vormer tegen Waasland-Beveren

Ook Ruud Vormer en Hans Vanaken kenden een persoonlijk recordseizoen. 13 goals voor de Nederlander is het beste resultaat dat Vormer ooit neerzette in zijn carrière (en dan spreken we nog niet over zijn karrenvracht aan assists). Zijn mooiste was die tegen Waasland-Beveren, de belangrijkste hoogstwaarschijnlijk de prachtige vrije trap tegen Charleroi. Voor Vanaken, de spil in het radarwerk van Leko’s team, werden het opnieuw dubbele cijfers voor zowel goals en assists, een prestatie die hij in de competitie bij Club nog niet neerzette. 11 goals en 10 assists, uitzonderlijke cijfers voor een aanvallende middenvelder.

Ten slotte belandde ook Rookie van het jaar Wesley Moraes in de dubbele cijfers. De jonge, sterke Braziliaan scoorde 11 goals, 4 daarvan kwamen in Play-Off 1. De Play-Offs liggen Wesley duidelijk, hij scoorde er al 10 keer in.

 

In totaal scoorde Club 85 keer, 22 meer dan Standard, de dichtste achtervolger.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in