Horvath in de basis bij VS

Dinsdagnacht speelden de VS en Chili een vriendschappelijke wedstrijd in Houston. Ethan Horvath stond opnieuw in de basis en verdiende zo zijn vierde cap bij de nationale ploeg. Ook Diatta kwam in actie op dinsdag, Amrabat zag Marokko vanop de bank verliezen van Argentinië.

De VS is onder de nieuwe bondscoach Gregg Berhalter bezig aan een kleine ongeslagen reeks van 4 wedstrijden. Na een nipte zege tegen Ecuador kwam het dinsdagnacht in Houston tegen Chili, de laatste winnaar van de Copa America, te staan. Goed uitvoetballen van Horvath bracht de bal via Zardes al vroeg bij Pulisic, die oog in oog met de doelman koel bleef en afwerkte. Verdedigend stond alles nog niet op punt vroeg in de wedstrijd, want toen Miazga en Gonzalez de bal niet weg kregen, kon de vrijstaande Opazo overhoeks de gelijkmaker maken na 10 minuten. Horvath kreeg voor de rest van de wedstrijd niet veel werk meer en moest vooral meewerken om het uitvoetballen mee te verzorgen.

Eerder op de avond mocht Krépin Diatta het met Senegal opnemen tegen het Mali van Abdoulay Diaby. Senegal roteerde sterk en zo begon Diatta op de bank, maar in de tweede helft kwam hij in en zorgde hij samen met de ook ingevallen Sadio Mané voor een 2-1 zege.

 

In Marokko ontvingen de Leeuwen van de Atlas dan weer het Argentinië van Lionel Messi. Sofyan Amrabat bleef op de bank en zag Angel Correa zo’n 5 minuten voor tijd de enige goal van de wedstrijd scoren voor Argentinië.

Related articles