Infoavond 2de editie 'Geef Racisme De Rode Kaart' opnieuw een succes

Racisme en discriminatie is een steeds actuelere realiteit in de samenleving aan het worden, waar ook de voetbalwereld jammer genoeg niet van gespaard blijft. Bij Club zien we diversiteit net als een troef. Binnen de multiculturele samenstelling van onze spelerskern, met meer dan 10 nationaliteiten, is onze Ivoriaanse verdediger een rots in de branding, zorgt onze kapitein voor de nodige dosis Hollandse branie en geeft onze Senegalese winger de perfecte voorzet naar onze Nederlandse en Belgische spitsen. Samen vormen ze één team en streven ze samen één doel na. Club Brugge wil zijn kracht en impact op de samenleving inzetten en doet dit samen met de scholen aan de hand van het foundationproject Geef Racisme De Rode Kaart.

1ste editie stijlvol afgesloten met een online event

Text: 

De eerste editie werd afgesloten op 15 januari. Door de huidige coronamaatregelen was dit met een primeur: een online slotevent. De leerlingen lieten zich digitaal van hun creatiefste kant zien, kregen een Kahoot-quiz voorgeschoteld en wachtten in spanning af wie de winnaar werd van de 1ste editie van Geef Racisme De Rode Kaart. Die eer was weggelegd voor klas 2 GLA uit Sint-Leo Hemelsdaele Brugge.

2de editie gaat van start in februari

Text: 

Op dinsdag 19 januari vond de infoavond plaats voor de 2de editie van het Foundationproject ‘Geef Racisme De Rode Kaart’. Maar liefst 14 nieuwe scholen en 20 leerkrachten uit West- en Oost-Vlaanderen kwamen, coronaproof, luisteren naar wat het project inhoudt.

Samen met enkele andere Europese topclubs en tal van leerkrachten heeft Club een kant-en-klaar lessenpakket ontwikkeld van 6 lessen rond deze anti-racisme en anti-discriminatiecampagne. Deze lessen sluiten naadloos aan bij de eindterm “Burgerschapseducatie: ‘burgerschapscompetenties met inbegrip van competenties inzake samenleven’. De klassikale lessen gaan door op school en worden gegeven door eigen schoolleerkrachten. Hiervoor heeft Club Brugge Foundation een uitgebreide lerarenhandleiding en leerlingenwerkboek samengesteld.

Op de infoavond van 19 januari werd het scholenproject zorgvuldig uitgelegd aan de leerkrachten en directie, zodat ze helemaal op de hoogte waren hoe het programma in elkaar zit. Na deze uitleg stond er een workshop ‘Hoe omgaan met racistische uitspraken’ op het programma. Deze workshop was volledig in handen van de organisatie School Zonder Racisme.

Succesvolle infoavond

Text: 

De avond was opnieuw een succes, 10 scholen schreven zich na de workshop meteen in, goed voor bijna 1000 leerlingen. Naast de 5 scholen die zich al inschreven vóór de infoavond komen we uit op maar liefst 1473 leerlingen die het lessenpakket zullen volgen tussen februari en april 2021.

 

 

Meer informatie over dit pan-Europees project kan je vinden op www.theredcard.eu en op onze eigen website www.clubbrugge.be/geefracismederodekaart.

Related articles