Ivan Leko: “In aanloop naar de match focus op het positieve”

Voor de laatste keer in 2018 ontving Ivan Leko de pers voor zijn vrijdagse babbel. Hij had het over de spelers die er zondag niet bij zullen zijn en over de kwaliteit die beide ploegen kunnen tonen en al getoond hebben dit seizoen.

Leko over… de kern voor zondag

Langzaamaan krimpt de ziekenboeg van Blauw-Zwart. “Dennis, Mata en Cools zijn al de hele week aan het trainen, da’s positief. Daarnaast zijn Amrabat en Decarli onzeker, ze hebben deze week voornamelijk individueel getraind. Voor Rezaei, Vossen, Danjuma, Diatta en Vlietinck komt de match van zondag zeker nog te vroeg.” Zondag mist Club ook nog Ruud Vormer en Stefano Denswil door schorsing. “In de tijd dat ik hier ben, zijn Vormer en Denswil enorm belangrijk geweest. Het is moeilijk hen te vervangen, maar dan moeten we oplossingen zoeken met andere types spelers. We zullen zien op zondag of dat lukt. Denswil heeft een uniek profiel, terwijl Vormer als kapitein enorm belangrijk is voor de groep. Sowieso mis je zo’n soort spelers als ze er niet zijn.”

Leko over… Antwerp

“Met D’Onofrio en Bölöni heeft Antwerp mensen die weten hoe ze een topploeg moeten bouwen en hoe ze kampioen kunnen spelen. Het is geen verrassing, met het materiaal dat ze hebben, dat ze in de top 3 staan. Ze zijn voor mij zeker een titelkandidaat, alles is aanwezig om heel belangrijk te zijn in het Belgische voetbal. Hun manier van spelen is anders dan de meeste teams vandaag de dag. Maar als je een ploeg hebt met kracht en loopvermogen, dan is die mandekking een goede oplossing. Het is anders om tegen te spelen, maar ik zag in Antwerp dit seizoen al verbetering tegenover onze vorige matchen tegen hen.”

Leko over… verschillende verhaallijnen

Tegenover de topresultaten in Europa stonden in de Belgische competitie enkele mindere wedstrijden. Voor Ivan Leko geeft die situatie geen extra druk. “Ik voel altijd maximale druk voor elke wedstrijd. Ja, je kan spreken over de mindere resultaten in de competitie, maar er waren ook de 6 punten in de Champions League en de complimenten over onze ploeg van Simeone en Favre. Het is belangrijk om in de aanloop naar een wedstrijd de nadruk op het positieve te leggen, zo zit ik in elkaar.”

Related articles