Ivan Leko: “In een topclub staat het resultaat voorop”

De prestatie in Dortmund bracht een golf aan positivisme over Club heen. Ivan Leko sprak met de pers, maar stipte zondag aan als een heel belangrijke wedstrijd om het goede gevoel door te zetten.

Leko over… de groep na Dortmund

Sinds de 0-0 in Dortmund heerst er een ander gevoel in de kleedkamer. “Da’s normaal. We hadden dit resultaat nodig na 2 nederlagen in de competitie en moeten met dit vertrouwen naar zondag. De laatste maanden hadden we heel wat goede matchen mét spektakel. Dat creëert een verwachtingspatroon, maar de realiteit is dat Dortmund 1 van de 5 beste ploegen van Europa is momenteel, dan moet je op resultaat kunnen spelen. Het was belangrijk voor de spelers én voor mij om te zien dat we de klik kunnen maken in ons hoofd.” Leko krijgt ook pluimen voor het parcours van Club in Europa. “5 punten in een groep met Atlético, Monaco en Dortmund, dat is spectaculair. Dan mag je zeggen dat de spelers top waren, dat de staff dat was, de fans, de poetsvrouw, de perschef… je bent samen goed en samen slecht.”

Leko over… Standard

Het opgedane vertrouwen moet zondag Blauw-Zwart helpen tegen Standard, dat in een goede flow zit. “Op dit moment kan Standard winnen tegen elke ploeg, maar wij willen absoluut winnen en zullen er alles aan doen dat te verwezenlijken. Hopelijk met meer balbezit en kansen. Een goed evenwicht tussen organisatie, pressing en initiatief zal belangrijk zijn. In Luik waren we dom, speelden we te open en gaven we te veel ruimte weg. We hebben ons al bewezen op vlak van kwaliteit en spektakel, maar in een topclub moet het resultaat voorop staan.”

Leko over… de mindere periode

Vooral in de competitie kent Club enkele moeilijke weken. De reden daarvoor is duidelijk. “We hadden meer controle op de matchen, maar brachten minder gevaar. Na de interlandbreaks, wanneer we ons minder konden voorbereiden, was het moeilijker. Koppel dat aan de blessures, dan zagen we een dipje. Maar goed, geen excuses, we moeten andere oplossingen vinden om ook als het moeilijk gaat, wedstrijden te winnen.”

Related articles