Ivan Leko: “Altijd spelers die hun kans kunnen grijpen”

Met 7 geblesseerden, vooral op de flanken, is het moeilijk om de plaatsjes te vullen voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Ivan Leko blikt vooruit op de eerste opdracht na de interlandbreak en doet dat met vertrouwen.

Leko over… de blessures

“We hebben niet onze beste periode que blessures, met 7 geblesseerden. Maar we zijn Club Brugge, we hebben een brede kern met genoeg kwaliteiten. Er zijn altijd anderen die hun kans kunnen grijpen. Danjuma leek maximaal 2 tot 3 weken out te zijn, maar uiteindelijk bleek het ernstiger te zijn en zal hij nog een tijdje out zijn. Hij moet nu hard werken om sterker terug te komen, wij moeten terwijl andere oplossingen vinden. Cools heeft terwijl last van pubalgie na z’n interland, hij is sinds maandag afwezig op training. Thibault Vlietinck zal ook nog enkele weken out zijn. Denswil kan misschien klaar raken voor Dortmund, hij trainde vandaag mee. We moeten accepteren dat er afwezigen zijn en gewoon voluit gaan morgen.”

Leko over… Zulte Waregem

“Het doel is altijd de volgende wedstrijd te winnen. We zullen ons moeten aanpassen aan de situatie met het ontbreken van echte wingers. Hoe we daar oplossingen voor vinden, zal vrijdag te zien zijn. We moeten gewoon de beste spelers op het veld proberen te krijgen en een goed systeem neer te zetten.”

Leko over… een nieuwe naam in de selectie

Noah Fadiga traint sinds vorige week mee met de A-ploeg en zit in de selectie voor vrijdag. “Hij was goed bezig met de beloften en kwam bij de eerste ploeg omdat er tijdens de interlandbreak te weinig spelers op Club waren. Hij heeft z’n kans gegrepen en toont dat hij iets in huis heeft, daarom is hij er morgen bij.”

Related articles