Ivan Leko: “Belangrijk te weten waarom je een wedstrijd verliest”

De aandacht voor Club in de pers steeg gevoelig na de 2 nederlagen van afgelopen week. De vraag was vrijdagmiddag dan ook ‘zit Club in een dip?’. Coach Ivan Leko gaf antwoord, was positief en vertrouwensvol.

Leko over… de dag na een nederlaag

“Donderdag hebben we samen de analyse van de wedstrijd gedaan. Het is altijd belangrijk te weten ‘waarom’, zowel na een nederlaag als een overwinning. Om nadien beter te worden moet je het resultaat accepteren, maar werken aan de minpunten die naar boven kwamen.” Wat liep er dan fout tegen Standard? “We maakten teveel fouten in de defensie als team, dat levert tegendoelpunten op. Buitenshuis hebben we het de laatste tijd ook moeilijk om kansen te creëren. Hoewel we de eerste 20 minuten goed waren en controle hadden over de wedstrijd, kwamen we er na de tegengoals niet meer aan te pas.”

Leko over… het aanpassen aan het Brugse spelsysteem

“Het is normaal dat onze concurrentie zich steeds beter kan aanpassen aan ons systeem. Zeker als je goed speelt, focust de tegenstander zich eerder op je afstoppen dan op zelf je eigen voetbal spelen. We weten dit en trainen om ook een antwoord op hun antwoord te formuleren. Dat varieert van inspelen op hoge pressing tot uit de volledige mandekking komen.”

Leko over… een ‘dipje’

“We wisten dat januari een moeilijke maand zou worden. Twee bekerwedstrijden, weinig rust en enkel topwedstrijden in de competitie. We hebben onze laatste twee wedstrijden verloren en da’s nooit leuk, maar we moeten het nu accepteren, er lessen uit trekken en proberen beter te worden door hard werk. Ik ken mijn ploeg en verwacht zondag, samen met onze twaalfde man, een goed Blauw-Zwart.”

Related articles