Ivan Leko: “Competitie moet vooropstaan”

Het einde van een heel drukke periode is in zicht. Met de wedstrijd tegen Charleroi zit Club aan 7 matchen in 23 dagen. Ivan Leko had het over het belang van deze match en zijn gevoel tijdens de voorbije weken.

Leko over… de blessures

De opvolging van matchen laat zich voelen in de ziekenboeg. In vergelijking met de match tegen Monaco ontbreken Poulain en Diatta in de selectie. “Benoît heeft opnieuw last van zijn adductoren en was al twijfelachtig aan de rust in Monaco. Hij heeft doorgezet, maar moet nu recupereren. Voor Diatta is het te vroeg om een termijn op zijn revalidatie te zetten. Ook Peres is licht geblesseerd, maar Danjuma is er dan wel weer bij. Hij kon al enkele keren meetrainen met de groep, maar kan nog geen 90 minuten aan, net zoals Schrijvers, die ook terug is. Voor mij is het wel simpel: als iemand uitvalt, is het een kans voor iemand anders om zich te tonen en zijn plaats op te eisen.”

Leko over… de goede resultaten deze week

Winst tegen KV Oostende thuis, gelijk op Genk en winnen op Monaco met 0-4, de mindere periode lijkt afgesloten, zeker als Club ook in Charleroi kan winnen? “Ik voel het niet helemaal zo aan. De resultaten waren minder, maar we kenden de oorzaken. De interlandbreak en de belasting van Europese wedstrijden bracht voor veel Belgische teams moeilijkheden met zich mee. Goed, de focus moet nu liggen op zaterdag, voor Club moet de competitie het belangrijkste doel zijn.”

Leko over… Charleroi

Vorig seizoen haalde Club 6 op 6 in Henegouwen, maar Ivan Leko verwacht geen eenvoudige match. “Daar winnen zou fantastisch zijn, maar het is ginds altijd moeilijk. Het is ook onze zevende match in 23 dagen, maar dat mag geen excuus zijn. In een topclub moet je 2 matchen per week voluit kunnen gaan.” Het zal ook een terugzien worden voor Kaveh Rezaei met zijn oude team. De Iraniër scoort bij Club nog niet even vlot als bij de Carolo’s. “Rezaei is een goede speler met een uitstekende, leergierige mentaliteit. Hij wil elk moment benutten om beter te worden. De stap naar een topclub is geen makkelijke, maar ik ben zeker dat hij nog van waarde zal zijn voor ons.”

Related articles