Ivan Leko: “De volgende wedstrijd is altijd een sleutelwedstrijd”

Na de laatste training voor Genk – Club volgde ook de persconferentie voor de wedstrijd. Onze coach had het over de tegenstander, zijn vriend Philippe Clement en het belang van ‘de volgende wedstrijd’.

Leko over… de laatste wedstrijden in Genk.

Voor Club is het al van 2014 geleden dat er nog in Genk gewonnen werd. “Ja, op Genk is het nooit eenvoudig. In de reguliere competitie waren ze een helft beter, maar kregen we in de tweede helft heel wat kansen om gelijk te maken. We waren goed, maar niet efficiënt, daardoor verloren we. Ik ga geen uitspraken doen over hoe het morgen zal zijn, maar we staan op kop en kunnen met onze kwaliteiten van iedereen winnen. Ik moet niemand motiveren om er morgen voor te gaan.”

Leko over… het Genk van Philippe Clement.

Vorig jaar was Philippe Clement nog hulptrainer van Blauw-Zwart, dit seizoen bracht hij Genk terug in Play-Off 1 na een moeilijk seizoensbegin. Leko heeft wel respect voor de Limburgers, maar gelooft in zijn Club. “Genk is een goede, voetballende ploeg die in België tegen iedereen kan winnen. Clement kent ons uiteraard zeer goed en paste ook zijn systeem de vorige 2 wedstrijden aan ons aan. Ik geloof dat we morgen kunnen winnen, maar in voetbal weet je nooit. We kennen hun sterktes en zwaktes.”

Leko over… de eerste helft van Play-Off 1.

Na 5 speeldagen liep Club 1 punt uit op zijn dichtste achtervolger. Hoe tevreden is Ivan Leko over de Brugse prestaties? “De kwaliteit van het voetbal is goed tot zeer goed. Op Anderlecht vond ik ons niet fantastisch, voor het overige was ik wel tevreden. Maar het kan altijd beter en dat kan enkel als we het verleden achter ons laten. Enkel de volgende wedstrijd telt, zo werken we al het hele seizoen en zo zullen we het seizoen ook afsluiten.”

Related articles