Ivan Leko: “Deze nederlaag komt heel hard aan”

Ivan Leko had zich het begin van 2019 ongetwijfeld anders ingebeeld. De Kroaat zag dat zijn team zich de tanden stuk beet op de bezoekende defensie en een ongelukkige 0-1 nederlaag leed.

Text: 

“Proficiat aan Charleroi, dat een moeilijke wedstrijd heeft gewonnen. Ik ben echter ontgoocheld over wat we getoond hebben vandaag. Na twee weken hard werk wilden we er alles aan doen om onze eerste wedstrijd van 2019 te winnen, maar dat is niet gelukt. Deze nederlaag komt alleszins heel hard aan. De spelers wilden het te veel individueel doen en speelden niet collectief genoeg. Na de rust ging het beter en kregen we een vijftal open kansen, maar als je niet scoort, dan kun je niet winnen.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Door deze nederlaag loopt de achterstand op leider Genk op tot tien punten. “Dat klopt, maar we gaan nu nog niet rekenen. We hebben dat vorig jaar niet gedaan toen we voor stonden, en doen dat ook dit jaar niet nu we achterstaan. We moeten op onszelf focussen en niet naar andere teams kijken. We hebben veel respect voor de andere teams, maar we moeten vooral in de spiegel kijken en analyseren wat we moeten doen. Het komt er in de eerste plaats op aan om terug te keren naar de basis en vooral collectiever te spelen. Voorin was er vandaag te weinig frisheid en creativiteit. Het was in elk geval geen kwestie van kwaliteit, want we hebben genoeg kwaliteit om van iedereen in België te winnen. Maar er moeten wel negen spelers top zijn om te kunnen winnen, terwijl er vandaag vier of vijf hun niveau niet haalden.” (SF)

Related articles