Visual menu

woensdag 28 november 2018 23:45

Ivan Leko: “Dit gelijkspel is opnieuw een historisch resultaat”

Ivan Leko verraste Dortmund door in een 4-4-2 te spelen in plaats van de gebruikelijke 3-5-2 en door met Sofyan Amrabat zijn middenveld extra te versterken. Club verdedigde ijzersterk en pakte verdiend een 0-0 gelijkspel.

“We hadden gehoopt om hier op resultaat te spelen, maar wat ik vandaag zag qua focus en geloof, was fantastisch. Een dikke proficiat dus aan mijn spelers. We gaven slechts twee kansen weg, dus dat is erg sterk. We wisten dat het moeilijk zou zijn om hier op balbezit te spelen en daarom kozen we voor een versterkt middenveld. We hadden op de counter misschien iets meer kunnen tonen, maar hier een punt pakken is opnieuw een historisch resultaat in de Champions League. Het is een droom die nu realiteit is geworden. Dit gelijkspel is belangrijk voor het imago van Club Brugge en het Belgische voetbal.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Vooral de keuze voor een viermansdefensie was opvallend en onverwacht. “Op de training van zondag en maandag hebben we geoefend om met vier achterin te spelen. Het was niet makkelijk, maar wel knap dat we erin slaagden om op tactisch vlak bij te schakelen. We hebben getoond dat we niet altijd romantisch hoeven te spelen, maar in geval van nood ook een resultaat kunnen afdwingen. Dit kan dan ook belangrijk zijn voor de toekomst. Ons doel was om de derde plaats te pakken, wat niet evident was in zo’n zware groep. We zijn er toch in geslaagd en dat is heel knap. In de thuismatch tegen Atlético Madrid hebben we nog één doel: een resultaat behalen mét goed voetbal.”

 

Sofyan Amrabat verscheen pas voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap. De Marokkaanse Nederlander bedankte zijn coach voor het vertrouwen door een ijzersterke prestatie neer te zetten. “Sofyan was voor mij vandaag één van de beste spelers”, aldus Leko. “Hij was een positief gangster op het veld. Vorig jaar speelde hij al Champions League met Feyenoord en daar bewees hij al het niveau aan te kunnen. Vandaag heeft hij getoond waarom wij in hem geloofden. Hij heeft hard gewerkt en verdiende deze kans. Het is nu aan hem om te bewijzen dat hij deze vorm kan aanhouden.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in