Ivan Leko: “Dit was een demonstratie”

Ivan Leko had genoten van zijn team. Blauw-Zwart speelde een uitstekende wedstrijd en stuurde Antwerp met zware 5-1 cijfers naar huis. De Kroaat was dan ook erg blij met de prestatie van zijn spelers.

Text: 

“We wisten op voorhand dat het tegen Antwerp een heel moeilijke wedstrijd zou worden. Ze pakten 20 op 27 op verplaatsing en incasseerden totnogtoe heel weinig doelpunten. Je kan dus wel zeggen dat dit een demonstratie was. We scoorden vijf keer en hadden nog drie of vier open doelkansen. We hebben daardoor 2018 op eigen veld afgesloten op de best mogelijke manier. Zonder dat tegendoelpunt kon ik mijn ploeg 10 op 10 geven, nu zal het een 9,5 zijn. De spelers, staf en supporters kunnen nu genieten van de kerstdagen en daarna kunnen we vol vertrouwen toewerken naar de match van donderdag in Lokeren.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Club Brugge bleef vorige week tegen Atlético Madrid en KV Kortrijk telkens steken op een scoreloos gelijkspel, maar trof nu tegen Antwerp vijf keer raak. Een ware metamorfose dus. “Dit is niet één wedstrijd”, aldus Leko. “Ook tegen Standard thuis en eerder ook tegen Anderlecht, Atlético, Dortmund en Monaco speelden we erg sterk. Voor mij persoonlijk was de match thuis tegen Standard misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Die tien op dertig was inderdaad niet genoeg, maar als je een hele week de tijd hebt om een match voor te bereiden, dan maakt dat toch een verschil. Je kan gerust stellen dat de Champions League ons in de competitie vijf of zes punten gekost heeft. Maar dat is nu voorbij. Het is belangrijkste is dat je bij een topclub week na week, wedstrijd na wedstrijd, moet spelen alsof het jouw laatste wedstrijd is. Dat zal donderdag ook tegen Lokeren moeten gebeuren. Hopelijk kunnen we daar ook alles tonen wat we vandaag toonden.” (SF)

Related articles